Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
KEEWAY GocciaÁr: 364.990 Ft -
SEAT LEONÁr: 999.000 Ft -
KEEWAY ZaharaÁr: 299.990 Ft -
FORD FIESTAÁr: 450.000 Ft -
SEAT CORDOBAÁr: 598.000 Ft -
KEEWAY ZaharaÁr: 399.990 Ft -
KEEWAY SILVER BLADEÁr: 599.990 Ft -
PIAGGIO TYPHOON 50Ár: 599.900 Ft -
PIAGGIO BEVERLYÁr: 1.564.900 Ft -
VOLKSWAGEN PASSAT CCÁr: 3.500.000 Ft -
OPEL VECTRAÁr: 237.000 Ft -
SUZUKI ADDRESSÁr: 110.000 Ft