Babos zöldségleves májgaluskával
|
Elkészítés:Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 25 dkg száraz tarkabab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
VESPA LX 50Ár: 400.000 Ft -
PEUGEOT 407Ár: 1.599.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 1.249.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 1.398.000 Ft -
RENAULT TRAFICÁr: 1.190.000 Ft -
APRILIA SRÁr: 599.900 Ft -
APRILIA SR 50Ár: 599.900 Ft -
KEEWAY IndexÁr: 989.000 Ft -
VOLVO S40Ár: 400.000 Ft -
MAZDA 6Ár: 615.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 880.000 Ft -
SUZUKI IGNISÁr: 890.000 Ft