Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
KEEWAY F-ACT 50Ár: 319.000 Ft -
PIAGGIO BEVERLY 300Ár: 1.464.900 Ft -
APRILIA SPORT CITY ONE 125Ár: 619.900 Ft -
OPEL VECTRAÁr: 237.000 Ft -
APRILIA SR 50Ár: 699.900 Ft -
PIAGGIO BEVERLY 300Ár: 1.564.900 Ft -
FORD MONDEOÁr: 880.000 Ft -
KEEWAY SILVER BLADEÁr: 599.990 Ft -
RENAULT THALIAÁr: 1.000.000 Ft -
SEAT LEONÁr: 999.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 1.350.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 1.249.000 Ft